en
Véget ért a 13. HunGeoContest
2022.04.10.

Véget ért a 13. HunGeoContest

A Milestone Institute színeiben versenyző Lontay Olivér lett az idei bajnok, szoros versenyben győzve le a második Szekeres Pannát (Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium) és a harmadik Rózsa Simon Pétert (ELTE Radnóti Gyakorló Gimnázium). A csapat negyedik tagja Kurenkov Efim (Kőrősi Csoma Sándor Gimnázium) lett.

 

Izgalmas két napon vagyunk túl, amelynek során három embert próbáló tusán alakult ki a végső sorrend. Két év szünet után újra élőben találkozhattunk a döntő résztvevőivel. A korábbi sorrendet némileg megbolygatva pénteken a multimédia teszttel kezdtünk, amely ezúttal alaposan megszórta a mezőnyt, hiszen a legsikeresebb versenyző kétszer annyi pontot szerzett, mint a legkevésbé sikeres. Bár ez a szám csak 10%-os súllyal szerepel a végső eredményben, ennek nyomán azért kicsit felborult az eredeti sorrend.

A terepi fordulón az időjárás kegyes volt hozzánk, aznap megúsztuk eső nélkül, a tavaszi viharok dühüket szombatra tartogatták, de az már nekünk mindegy volt. A pécsi Egyetemváros megújuló, dzsentrifikálódó környéke volt a helyszín. A kihívást versenyzőink elég magabiztosan teljesítették, a térképezés és a kapcsolódó kérdések megválaszolása sem okozott nagy nehézséget.

Úgy fordultunk rá a szombati döntőre, hogy az első hely megszerzésére reálisan még öt versenyzőnek volt esélye. Most nem voltak nagy leolvadások, az esélyesek nagyjából hozták a formájukat, bár sorrendjük azért átalakult a végére. Színvonalban nem maradt el tőlük érdemben a mezőny második fele, így végül azért az írásbeli eredmények súlya döntőnek bizonyult.

A végeredmény (zárójelben az iskola és a felkésíztő tanárok)

  1. Lontay Olivér (Milestone Institute; Andristyák Fanni)
  2. Szekeres Panna (Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium; Gruber László, Stein Ármin)
  3. Rózsa Simon Péter (ELTE Radnóti Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium; Bálint Dóra, Pálinkó Dániel)
  4. Kurenkov Efim (Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium; Dávid Anda)
  5. Lévai Bendegúz (Veres Pálné Gimnázium; Bálint Dóra)
  6. Nagy Bence (Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium; Tóth Sándor)
  7. Divinszki Ferenc Tamás (Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium; Kádárné Szalay Eszter)
  8. Gyenes Iván (Miskolci Herman Ottó Gimnázium; Dr. Farkas Anna)
  9. Drávai Szilveszter (Pécsi Janus Pannonius Gimnázium; Szlovák Szabolcs)
  10. Kurják Szabolcs (Gödöllői Török Ignác Gimnázium; Guba András)

Az első négy helyezett alkotja az olimpiai csapatot, akik júniusi pécsi felkészítés után júliusban sajnos csak online versenyeznek az IGeO olimpiáján.

 

Csak gratulálni tudunk minden döntősünknek, kiváló teljesítmény nyújtottak, mint szóban, mint írásban. Köszönjük a felkészítő tanárok, valamint a szülők munkáját, támogatását. Valamint köszönjük a támogatást a Nemzeti Tehetség Programnak, a PTE Természettudományi Karának a helyszín biztosításáért. Köszönjük további segítőinknek a munkát.

A 14. HunGeoContest versenysorozata 2022. októberében indul majd.

printer

Támogatóink

Támogatóink