en
Idén is szép eredményekkel zárult az iGeo Írországban
2024.09.15.

Idén is szép eredményekkel zárult az iGeo Írországban

2024. augusztus 19. és 23. között 20. alkalommal került megrendezésre az International Geography Olympiad (iGeo) földrajzi világverseny 16-19 éves tanulóknak. A helyszín idén az Írországi Maynooth városa volt. A magyar csapat három bronzérmet szerzett az ír olimpián.

A legjobb helyezést Kaposvári Péter Gergő érte el, aki először szerepelt az olimpián. Az Avasi Gimnázium tanulója összesítésben a 68. helyezést érte el. Összesítésben a 77. helyezéssel bronzérmes lett Hajdu Márton, a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanulója, ezzel stabilan tartva az Indonéziában elért eredményét, ami szintén egy bronzérem volt. Harmadik bronzérmes versenyzőnk Horváth Gábor, a pécsi Koch Valéria Iskolaközpont tanulója, aki első olimpiáján 81. helyezéssel végzett. Negyedik versenyzőnk, Kurják Szabolcs a gödöllői Török Ignác Gimnáziumból érem nélkül, szép eredményekkel zárta a nemzetközi megmérettetést.

Az idei olimpia feladatsora nehezebbnek bizonyult a megszokottnál. A feladatok közül rendhagyó módon a terepi feladatokkal kezdték az olimpikonok a megmérettetést. A terepi tesztek témájának fókuszában a méltányos mobilitás és elérhetőség tematikája állt, mindezt három különböző városi helyszínen kellett felmérniük a tanulóknak. A második forduló az írásbeli tesztet jelentette a harmadik napon. Az írásbeliben hangsúlyosabb volt idén a természetföldrajz, területi lefedettsége pedig változatos volt, a feladatlap tartalmazott feladatokat Ázsiáról, Amerikáról, Afrikáról is. A negyedik napon az utolsó versenyszám, a multimédia teszt került sorra, ami sokszínű médiatartalmak segítségével méri fel a résztvevők kompetenciáit.

A 2024-es olimpiai csapat minden tagja leérettségizett és felsőfokú tanulmányait kezdi, vagy kezdte meg valamely neves egyetemen. Így a következő évben egy teljesen új csapatot kell összeállítani a 2025-ös iGeo-ra, amit Bangkokban, Thaiföldön rendeznek.

A HunGeoContest csapata sok szeretettel gratulál minden versenyzőnek, szülőnek, felkészítőnek!

printer

Támogatóink

Támogatóink